2010. január 25., hétfő

Sok nap kevés történés

Mivel az utóbbi időben mindig több nap alatt jön össze az amit leírok nektek, úgy gondoltam kipróbálom, hogy vajon milyen, ha minden nap leírom a történteket egy Word doksiba, majd egyszerre felrakom, ha lejövök az olvasószobába. Ezért a mostani írás stílusa kicsit kesze-kusza lett. Mentségemre szóljon, hogy csak próba. :-)


Jön a hétvége, jönnek az emberek. Hétvégén, elvileg jó sokan lesznek és az időjárás is kellemesnek igérkezik. És valóban szép idő várt ránk a hegyen. A nap nem volt különlegesen sűrű, de azért nem is unatkoztunk. Voltak elegen. Elvileg valamikor kapunk egy új munkaerőt. Majd meglátjuk milyen lesz.

Reggel szólt a nagyfőnök, hogy este lesz egy hokimeccs Sonthofenben, ahova, ha akarunk el tudunk menni ingyen. Egy feltétel van, hogy a céges kabát legyen rajtunk. Mivel még soha nem voltam hokimeccsen és ez ráadásul ingyen volt, úgy gondoltam élek a lehetőséggel és elmegyek.

Marha jó hangulat volt. Sonthofen – Memmingen meccs volt. Megtudtam, hogy a két csapat amolyan örök ellenség a ligában, így ez a mérkőzés igazán izgalmasnak bizonyult. És valóban, nagyon hangulatos volt, a hazai csapat az első 4 percben lőtt két gólt. Azonban kutya hideg volt a csarnokban, így az első harmad után leléptem, mielőtt szétfagytam volna. Pedig tényleg érdekes volt a meccs, de most egy megfázás nagyon nem kell. És késő is volt, mert 20:40-kor kezdődött a mérkőzés. Szombaton pedig igazán „showtime”, hiszen hétvége és kék ég várható.

És valóban! Kristály tiszta kék ég. Jöttek is az emberkék bőven. Nagyon kemény napunk volt, de jól vizsgáztunk és rekordforgalmat bonyolítottunk. Munka után örömködtünk is egyet a Boddar-ban. Este aztán nagyot aludtam, hogy a mai napot átvészeljem. Akárcsak múlt héten, most is rosszabb idő volt vasárnapra, mint azt megelőzően, így a mai napunk elég nyugis volt. Azért a pihenés nagyon kell.

Ma reggel megkaptuk a hímzett névtáblákat, amiket a kabátra és egyéb ruhákra lehet rögzíteni.

Ja, és benézett hozzánk az új ember. A nagyfőnök vicces kedvében lehetett:

Csata közben elveszítjük az egyik felszolgálót, ezért kapunk egy embert a konyhába, mosogatónak. De a legviccesebb a dologban, hogy a srác nem beszél németül!!!!!!!! OK, hogy a csapat nagy része szintén nem beszél németül, mert az allgäu-i dialektust nyomják keményen - Flóriról nem is beszélve, mert ő még megspékeli azt némi szaftos parasztos altájszólással - de a mosogatónak elég fontos szerepe van, kommunikálnia kell a konyhával. Mindegy, holnap meglátjuk!

Picit dolgoztattuk, aztán hazaküldtük. Petra szerintem magában tüzet hányt, látszott rajta, hogy nem tetszik neki különösebben a dolog. Ja, a főnök szerint neki tök mindegy, hogy a srác milyen nyelven beszél a tányérokkal! Jó hozzáállás!


Új nap, új harc! Peter, az új mosogató ma jött melózni. Persze csak valamikor 9 körül ért fel hozzánk, mert nem mondták el neki, hogy 8:15-kor jön fel velünk a kabinnal. Vagy csak nem értette. Mindegy, gyűlnek a rossz-pontok Petránál. :-) Nagyon rossz kezdés.

A srác bulgáriából jött egy ismerőséhez, majd úgy gondolta itt marad egy kicsit dolgozni. Mindegy mit. A napunk kb egyharmad fordulaton telt, de szegény gyerek egész nap úszott a mosogatóban. Mondjuk kicsit szivatón is volt szegény, mert Petra eleve nem akarja megtartani. Nekünk egy felszolgáló kell, mosogatónk van már (Martin), aki nagyon jó, és ügyes, sőt a konyha egyébb területein is bizonyított már. Szakács a végzettsége, de szegény 50 év körül már nem kap állást a szakmájában. Ellenben így be tud segíteni a fiúknak a konyhában, sőt a sajtlevest már rá is bízták párszor, ami nagy szó. Egy hibája van, nem tud síelni - illetve nagyon régen síelt és az utóbbi idők balesetei miatt kicsit betojt a síeléstől, így minden nap a Bergwacht (hegyimentők) hozza és viszi őt reggel és délután.

Peter a mai teljesítménye alapján csúnyán megbukott és Petra már beszélt is a főnökkel, hogy ide bizony nem kell! Holnap meglátjuk, lehet, hogy megint átküldik hozzánk.


Ma habzsidőzsi is volt nálunk!!!! Ralf, az egyik pót-szakács, aki az öccsével akkor jön, amikor Christoph vagy Flóri szabadnapos, hozott ma reggel egy Feketeerdőtortát.

14:30-ra tűztük ki a kv-délután idejét, addig még adtunk egy esélyt a tortának. Természetesen 14:00-kor a torta kés alá került, mert nem sok munka lévén, mindenki nagyon kívánta már szegény "pusztulását".

Ettem már párszor életemben feketeerdő tortát, de ilyet még nem!! Lehet nem is fogok többett enni. Tele volt cseresznyével, a krém laza volt, a piskóta könnyű és rummal átitatott - mennyei.

Újdonsült mosogatónk nem evett, mert mint kierült, nem eszik húst, cukrot, meg még kitudjamit. Gyűlnek a rosszpontok!


És holnap szabadnapos vagyok!!! Már beszéltem Schirmbar-Thomasszal, hogy holnap kéne valamit csinálnunk, mert ő is szabadnapos!

Azt mondta, először is szépen kialusszuk magunkat és 10 körül csörög. Elmegyünk reggelizni valahova, majd megmutatja az Allgäu-t. Na, kíváncsi vagyok! Igérem a jelentést megkapjátok!


Még egy hír, elvileg lesz egy új lakó-, és munkatársunk, Mónika, aki szintén magyar és majd a Gipfel-en (csúcson) fog dolgozni. Pár nap múlva érkezik.

Nemsokára átvesszük az irányítást a hegyen, mert a Gipfelen van István is. :-)

Magyarok! Előbb, utóbb mienk lesz a Fellhorn síterep!


Jó éjt!

2 megjegyzés:

  1. jííhháááá, végre hírek! :)

    Köszi a friss, ropogós hírmorzsákat!

    Szerintem jó ötlet a naponta írás, mert így friss az élmény, mikor leírod, így sokkal nagyobb élvezettel is írsz róla, gondolom.

    Egyetlen javaslatom lenne csak: ha az egyes napi események bekezdéséhez odaírnád, hogy mi volt aznap a dátum, akkor jobban be tudjuk azonosítani, hogy azok a kis szösszenetek melyik napról szólnak.
    De persze ez részletkérdés és lehet, hogy csak nekem ment ma nehezen a visszadátumozás az agyamban...sőt, egyáltalán nem kizárt!:)

    Biztosan jó volt a hokimeccs, meg minden, de azért a fekete erdős tortánál indult be igazán az agyam :) a kedvenc tortám, szóval nem csoda...hmm

    A bolgár mosogatós kolléga azért remélem, még nyelvi hiányosságai ellenére is, egyben van és él, nem nyírta ki a fönőknő.. :) (szegény - én azért sajnálom kicsit - pláne, hogy én is maximum ilyen helyet szerezhetnék magamnak az ottani rendszerben szintén nulla német tudással, jujj...)


    Itt hómaradékok tarkítják a városképet és iszonyú hideg van éppen...de süt a nap, aminek örülünk biza!


    Jó szabit, pihenést, kirándulást!

    Vigyázz magadra,
    Kata

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom Kata felvetéséhez, hoyg írd be, hoyg melyik napi bejegyzés látható.....
    Beteg voltam, így utólag próbálok felzárkózni, lehet hogy már a következőt így írtad, de azt még csak most fogom olvasni.
    Ha hazajössza, egyél egy szelet fekete erdőt a daubnerban- Gáborom kedvenc tortája, és szerinte ott a csúcs....

    VálaszTörlés